De edelstenen van MRS BEE

Elke MRS BEE steen is hand-picked: uit het wereldwijde aanbod selecteert MRS BEE de echte ‘beachy beauty’s’. Zij beoordeelt de edelstenen met kennis, kunde en enthousiasme en hanteert daarbij haar eigen definitie van schoonheid.

MRS MEE Maansteeen facet_maansteen cabochon
maanstenen

De maansteen heeft een sterke connectie met de maan en vrouwelijke energieën. De steen bevordert de intuïtie en vruchtbaarheid en heeft een kalmerende werking op het gevoelsleven. De steen heeft een sterk effect op slaap en dromen en helpt bij slapeloosheid. De maansteen draagt bij om dromen beter te herinneren.

Het meest opvallend is hun rijpheid, dat wil zeggen de melkachtige look die typisch is voor deze edelstenen. Hun microkristallijne insluitsels zorgen ervoor dat een dicht uitziend uiterlijk over het hele oppervlak wordt weerspiegeld. In de klassieke oudheid dacht men dat maansteen-edelstenen werden gemaakt door maanstralen. De maanstenen van MRS BEE zijn van de allerbeste AAA kwaliteit.

Rozenkwarts

Rozenkwarts is een van de vele kwartssoorten die als edelsteenmateriaal wordt gebruikt. Het lijkt altijd wazig tot doorschijnend vanwege microscopisch kleine vezelachtige insluitsels. Deze steen is bij uitstek dé steen van het hart en de liefde. Rozenkwarts trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie ofwel de ‘’liefdessteen’’. Alle rozenkwarts gemonteerd door MRS BEE is zuiver en niet behandeld.

MRS BEE Roze kwarts facet
MRS BEE Opaal cabochon
Topaas

De naam, die eerder werd gebruikt om andere edelstenen te beschrijven, komt van het eiland Topazos, in de Rode Zee. Pas in de 8e eeuw begonnen we het te gebruiken voor wat vandaag de topaas-edelsteen is. De oude Grieken geloofden dat de edelsteen Topaas hen kracht gaf. In Europa tijdens de Renaissance dachten mensen dat Topaas magische spreuken kon breken en woede kon verdrijven. Eeuwenlang hebben veel mensen in India gelooft dat wanneer je topaas draagt boven het hart, een lang leven, schoonheid en intelligentie verzekert. Pure topaas is doorzichtig en doorschijnend met een glasachtige glans. Sporenelementen zoals chroom, ijzer en mangaan zijn verantwoordelijk voor de verschillende tinten.

Bergkristal

Heldere kwarts of rotskristal is  de eerste steen die als kristal omschreven werd. De oude Grieken noemde de steen ‘Crystalos’ wat permanent ijs betekent, omdat zij dachten dat het ijs zo hard was bevroren dat het niet meer kon smelten. Bergkristal wordt ook wel gezien als steen van het licht. Sommige Indianenstammen gaven een bergkristal mee aan de doden om de ziel naar het licht te brengen. Hoe helderder de steen, hoe hoger de kwaliteit.

MRS BEE Bergkristal Football cut
MRS BEE Groene kwarts facet_groene kwarts cabochon
Groene kwarts

Groene kwarts is een steen van transformerende energieën. Het zet negatieve energie om in positieve, zonder het aan de atmosfeer af te geven. Groene kwarts is uitstekend geschikt voor het stimuleren van creativiteit en intuïtie. De groene kwarts kan succes en welvaart brengen, kalmeert de geest, verlicht angst en inspireert hoop en creativiteit. Groene amethist is eigenlijk groene kwarts. 

Turquoise

Turquoise is misschien wel de siersteen die het langste in gebruik is. In Irak zijn kralen van turquoise gevonden uit 5e millennium voor Christus. De Egyptenaren dolven in 3200 voor Christus de steen al in de Sinaï woestijn. Het is de nationale steen van Iran en was vele eeuwenlang de kostbaarste steen van Tibet. Ongeveer 1000 jaar geleden beginnen de Amerikaanse indianen turquoise te delven en te verwerken. De steensoort is teruggevonden in graven van Argentinië tot in het zuiden van de Verenigde Staten. Tegenwoordig komt de beste turquoise uit Iran, Afghanistan, Australië, Tibet en het zuidwesten van de Verenigde Staten.

Turquoise is een beschermende edelsteen, die evenwicht en balans in het leven brengt. Hij wordt als talisman gebruikt.

In alle sieraden van MRS BEE wordt de Sleeping Beauty Turquoise gebruikt. De Sleeping Beauty mijn in Arizona/VS is vernoemd naar het gebergte waar de steen zich bevindt, waarvan wordt gezegd dat het van een afstand lijkt op een slapende vrouw met gekruiste armen. Doorsnee turquoise is een populaire blauwe steen die een matrix heeft (overblijfselen van de rots waar het vandaan kwam). De Sleeping Beauty Turquoise is geliefd om zijn lichtblauwe kleur en zuivere look met weinig tot geen matrix. Het is het meest waardevolle en gewilde turquoise ter wereld.

MRS BEE Turquoise cabochon
MRS BEE Morganiet cabochon
Morganiet

Morganiet is een roze, doorzichtig tot doorschijnende steen met een glasachtige glans. De steen behoort tot de beryl-familie. Morganiet werkt kalmerend, vermindert (de gevolgen van) stress en maakt doelgericht, efficiënt, helder van geest, gefocust en helpt je je potentieel te verwezenlijken. Het kan gebruikt worden als meditatiesteen.

Amethist

Amethist is een lila tot donkerpaarse, doorzichtige steen met een glasachtige glans. De steen behoort tot de macrokristallijne kwarts-familie. Amethist heeft een beschermende en zuiverende werking. De steen bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf. Samen met bergkristal en rozenkwarts creëert het een harmonische sfeer. Amethist heeft ook een reinigende werking op het lichaam en een positieve invloed op het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine en nachtmerries en andere slaapproblemen.

MRS BEE Amethist football facet_amethist cabochon
MRS BEE Calcedoon
Calcedoon

Chalcedoon is eigenlijk een groep cryptokristallijne kwartsen met een vezelachtige structuur. Chalcedoon heeft een sterke invloed op de communicatie. Zowel op het vermogen om te luisteren als op de welbespraaktheid, het vermogen om je goed te kunnen uiten, diplomatie en het taalvermogen. De steen maakt ook sociaal, optimistisch, vrolijk, creatief, open, enthousiast en bevordert saamhorigheid in groepen. Chalcedoon geeft zelfinzicht, zelfvertrouwen en bevordert hiermee het vermogen om weerstanden te doorbreken en veranderingen te accepteren. Het heeft een positieve werking op het geheugen en kalmeert op stressmomenten. Deze Calcedoon is door en door roze gekleurd.

Chrysopraas

Chrysopraas is een groene chalcedoon-variant. Chrysopraas werkt sterk zuiverend, zowel geestelijk als lichamelijk. Het vermindert afhankelijkheid van de liefde en goedkeuring van anderen (en daardoor jaloezie en liefdesverdriet) en gaat dwanggedachten en dwanghandelingen tegen. Het vermindert slaapproblemen en nachtmerries en claustrofobie. Chrysopraas stimuleert een positieve houding, acceptatie en vertrouwen in zowel jezelf als het grotere geheel. De steen versterkt creativiteit en waardering voor mooie dingen en kunst. Het helpt je om meer open staan voor de spirituele kant van het leven en in een meditatieve toestand te komen.

MRS BEE Chrysopraas
MrsBEE20220705-134417-02
Witte agaat

Witte agaat is helder wit tot gebroken wit van kleur en kan doorschijnend en ondoorschijnend zijn. Naast de algemene eigenschappen van agaat werkt witte agaat zuiverend en beschermend. Het verwijdert negatieve energie en blokkades. Dit is een goede steen om tijdens een zwangerschap en bevalling te dragen want het werkt beschermend voor zowel moeder als kind.

NL